Hjælp jeg er førstegangskøber!

Skrevet d.15. maj 2011

Hjælp jeg er førstegangs køber, hvad skal jeg gøre? Vi har alle stået som førstegangskøber af en bil og haft en masse spørgsmål og en masse overvejelser.Førstegangskøber brugtbil

 • Hvor meget må den koste?
 • Hvilket mærke og model skal jeg kigge efter?
 • Hvad med forsikringer?
 • Hvor dyr er bilen at have?

Jeg vil I dette blogindlæg prøve at give et par svar på mange af de spørgsmål man kan have når man skal ud og købe sin første bil.

Det første du skal gøre når du skal have en ny bil, er at lægge et budget. Hvor meget vil du ofre på at være kørende pr. måned? Ofte tænker folk kun på bilprisen og benzin når de køber bil, men der er andre faktorer at tage højde for.

Du kan her se en simpel oversigt over de fleste af udgifterne til at holde bil:

 • Køb af bilen
 • Benzin
 • Forsikring (Ansvar og eventuel Kasko).
 • Ejer afgift.
 • Vask af bilen (Vaskehal kontra at vaske bilen i hånden)
 • Dæk
 • Reservedele

Du skal derfor ikke bruge hele dit budget på at købe bil, men gemme nogle i tilfælde af bilen går i stykker – hvilket vil ske med ældre biler.

Når du har udregnet dit budget, så tænk over hvad dit behov er for bilen.  Hvis du har børn vil det nok være en god idé at finde en bil som har bedre plads, hvorimod er du ung og ikke har planer om at stifte familie snart så kan bilen også være mindre.

Hvor stort vil dit kørselsbehov være?

Kører du mange kilometer om året skal du vælge en bil som køre på diesel, da udgiften til diesel er mindre end til benzin. Du skal dog være opmærksom på at ejerafgiften på diesel biler er større end for biler som kører på benzin. Ligeledes har diesel biler ikke godt af at køre småture, da motoren soder hvilket er meget skadeligt for motoren.

Ny brugtbil FørstengangskøberNår de indledende overvejelser er gjort, kan du begynde at see på hvilken model og hvilket mærke du skal vælge. Jeg vil i dette blogindlæg ikke give forslag til køb af brugtbil, da det er meget subjektivt hvad en god bil er. Hør de andre i forumet for gode ideér. En finger regel siger at jo mere bilen vejer, des større er ejerafgiften, så husk at tænke på det når du kigger på en ny brugtbil.

Hvis du er under 25 og skal købe din første bil skal du overveje om du vil købe en bil i en prisklasse som næsten ’kræver’ at du har kaskoforsikring, da forsikringsselskaberne flår unge under 25. Derfor kan det anbefales at købe en billigere bil som ikke behøver at få en kaskoforsikring, og når du så har et par år på bagen, kan du købe en dyre bil, og derved undgå at blive flået i forsikringsafgift.

Tip: Hvis du er på en videregående uddannelse så har studiet ofte et samarbejde med et forsikringsselskab om billige forsikringer.

Skal jeg nøjes med en ansvarsforsikring?

Hvis prisen på kasko er 20-25% af bilens værdi, vil jeg ikke mene det kan betale sig, da du i løbet af 4-5 år vil have betalt prisen på bilen i bare forsikringsafgifter. Dog giver kasko forsikringen dig mere tryghed hvis uheldet nu skulle være ude. I tilfælde af brand, tyveri eller ved skyld i påkørsel vil du kun med en kaskoforsikring får en udbetaling af bilen.

Har du nogle gode tips?

Køb en mappe og gem kvitteringer på alle udgifter du har til bilen. Især ved en forsikringssag vil du have nemmere ved at få mere for bilen, hvis du kan bevise at du faktisk at taget dig godt af bilen og den har været i god stand.

Jeg har sikkert glemt nogle ting i forbindelse med køb af sin første bil, men så kommer det i et nyt blogindlæg.


 

 • Abonner
 • |
Skrevet d. 15-05-2011 kl. 17:37

Rigtig fint blogindlæg.

Jeg håber dog du i et andet indlæg kan komme ind på hvad man skal kigge på når man køber brugtbil smiley.

 

PeterS

Point: 128
 • Abonner
Skrevet d. 21-05-2011 kl. 14:16

God artikel, jeg vil dog tilføje at det er en god idé at få en person som har forstand på biler med når du skal ud og kigge. Der er mange ting man skal passe på med, rust, det økonomiske (snyd) etc, hvor en person med mere erfaring vil kunne spare dig for mange problemer.

De par flasker vin det koster dig at få din ven/familiemedlem eller ligende med ud for at kigge på en bil, er penge rigtigt godt givet ud :)

 • Abonner
Skrevet d. 25-05-2011 kl. 21:01

@Peters> Der skal nok snart komme et blogindlæg som fortæller om hvad du skal være opmærksom på når du er ude og købe din bil.

@Dofs> Det er det samme som at købe hus, man skal altid have en person som har styr på det tekniske med da de vil kunne se eventuelle fejl og mangler.

 

Philip

Point: 501
 • Abonner

Du skal være logget ind for at svare

Har du ingen konto, kan du hurtigt oprette en konto.

ELLER

Login med din AutoSnak.DK konto

Opret ny tråd

Har du ingen konto?