Hurtige tips til at købe brugt bil

Hurtige tips til at købe brugt bil

At være på udkig efter et tilbud er en smart vane. Og at købe en brugt bil er ingen undtagelse.

Ikke så mærkeligt at mange mennesker er tillokket af at købe brugt bil. Statistikkerne viser faktisk, at der er tre gange så mange mennesker der køber brugt bil, som der er der køber en ny bil.

Men ikke alle brugte biler er velholdt af deres tidligere ejere. Derfor er det vigtigt for dem der ønsker at købe en brugt bil, at overveje de forskellige faktorer der kan have indflydelse på bilens ydeevne og tilstand.

Her er en liste over tips, der vil hjælpe købere med at vælge deres brugte bil.

1. Sikkerhedsfunktioner bør ikke tages for givet.

At være gammel er ingen undskyldning for den brugte bils manglende sikkerhedsfunktioner. Alle biler, uanset om de er nye eller gamle, bør have sikkerhedsfunktioner for at forhindre mulige ulykker under kørsel.

Alle brugte biler bør stadig have velfungerende blokeringsfri bremser (ABS) og airbags der stadig er intakte (for biler der er fabrikeret efter dette krav blev indført).

2. Kilometertallet er vigtigt

Dette er fordi antallet af kørte kilometer viser hvordan bilen er blevet brugt af den tidligere ejer. Derudover vil kilometertallet afsløre den brugte bils alder.

Normalt kører man i gennemsnit 20-25.000 km. om året. På denne måde kan en køber skønne om bilens alder.

3. Generelt gennemsyn er vigtigt

Før køb af bilen, bør køberen først foretage et generelt check af bilens tilstand, fra de udvendige dele, til detaljerne af interiøret.

At være gammel betyder ikke en undskyldning for nedslidning. Derfor bør man være opmærksom på hvad man betaler for.

4. Prøvekørsel

Der er ingen bedre måde at lære bilens tilstand at kende, end en prøvekørsel. Derfor bør en køber gøre sig alle anstrengelser for at prøvekøre bilen, før han eller hun tager en beslutning.

5. Hvis det er muligt, så bør bilens generelle servicehistorie checkes

Dette vil give køberen solid information omkring bilens virkelige tilstand. Her kan køberen se, om bilen tidligere har haft mange mekaniske problemer, om den allerede har været involveret i en ulykke eller om ejeren har sørget for regelmæssig vedligeholdelse af bilen.

Viden om disse ting er ekstremt vigtigt, for at undgå mulige risici i fremtiden.

Kort sagt, inspektion er vigtig, særligt når der er penge involveret. Billig er ikke en erstatning for at være en smart køber.

No Comments

Post A Comment